Lekkere wijn recepten

Tofuburger met waldorfsalade

Ingrediënten:

Voor de burger:

  • 250 g tofu, uitgelekt
  • 2 eetl bloem
  • 150 gruyère
  • 2 eetl gembersiroop
  • 25 g lente-ui, in kleine ringen
  • 25 g rode paprika, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • mespunt gemalen zwarte peper
  • ½ rode Spaanse peper, fijn gesneden

Voor de waldorfsalade:

  • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 elstarappels, in blokjes
  • 50 g walnoten, gebroken
  • 50 g rozijnen
  • 3 eetl mayonaise
  • neutraal smakende olie

Bereidingswijze

  1. Dep de tofu met keukenpapier droog en maal hem fijn in de keukenmachine. Voeg dan de bloem, gruyère en gembersiroop toe en maal tot een smeuïge massa.
  2. Doe de massa in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe, meng goed door en breng op smaak met zout. Vorm met de handen kleine burgers van de massa. Voeg eventueel extra bloem toe, afhankelijk van de vochtigheid van het tofumengsel.
  3. Meng voor de salade de bleekselderij in een kom en met het citroensap. Voeg de appels direct toe en meng, om verkleuring van de appel te voorkomen. Voeg dan de walnoten, rozijnen en mayonaise toe. Roer en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofuburgers 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Serveer 2 kleine burgers per persoon, met de salade erbij.

Wijn & Spijs
Dit gaan ook verstokte vleeseters lekker vinden. De salade is lekker fris en knapperig, de burger zelf licht pittig en hartig door de geurige gruyère kaas. Deze Panul heeft de typische zwarte bes indruk van de cabernet sauvignon. De kruidigheid van de wijn past mooi bij de tofu, de lichte bitters vallen weg tegen de tofu en de walnoten en de zuren zijn lekker verfrissend in de afdronk. 

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Plezierige rode wijn zonder eikenhoutrijping.

Panul Colchagua Valley Cabernet Sauvignon 2019

Helderrode wijn uit Chili, met tonen van donker fruit in het het aroma en een volle, soepele smaak. Lekker bij koude (vlees)schotels, charcuterie, gegrild varkensvlees of gevogelte.

Even geduld a.u.b.