Lekkere wijn recepten

Tartaar van rauwe zalm

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram verse zalmfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el kappertjes, fijngesneden
  • 1 lente ui, schoongemaakt en fijngesneden
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngesneden
  • 1 tl knoflook, heel fijngesneden
  • 1 el mirin
  • 2 el limoensap
  • 1 tl limoenrasp
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 el sesamzaadjes

Bereiding

  1. Ontdoe de zalmfilet van de bruine strepen op zijn rug. Deze kunnen het gerecht een wat bittere smaak geven. 
  2. Snijd de zalm eerst in reepjes dan in kleine blokjes. Vermeng met een eetlepel olijfolie en zet in de koeling tot vlak voor het serveren.
  3. Meng alle overige ingrediënten, behalve tuinkers en sesamzaad in een kom.
  4. Roer een paar minuten voor het serveren het kruidenmengsel door de zalmblokjes en breng op smaak met zout en versgemalen peper. 
  5. Maak met behulp van een bak ring van ongeveer 10 cm doorsnee op elk bord een rondje zalm.
  6. Knip de tuinkers en verdeel op en rond de zalmtartaar. 
  7. Verhit de sesamzaadjes heel even in een pan en strooi ze als garnering over de borden.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Zalmroze en frisdroog; dé Spaanse zomerrosé

Castelo de Medina Castilla y León Castelo Rosé 2023

Spaanse Rueda-rosé in Provençaalse stijl, met een zalmkleurige tint en sappig en smeuïg van smaak.      

Rutger Kluin

Aanbeveling van onze wijnadviseur Rutger Kluin

"Bij Castelo de Medina maken ze stuk voor stuk hele mooie (en in de winkel ook populaire) wijnen..." Lees meer

Perswijn
2023
Perswijn: 3 sterren

Winegums, aardbei, aards en kruidig. Zoetzuur, vol, kruidig.
7,5
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 7,5

Lichtroze van kleur, teer en lieflijk, stoer en stevig van smaak. Vol kersenfruit van druif grenache, warmbloedig en kruidig dankzij de zonovergoten wijngaarden. Gespierde rosé met pit in z’n donder.
Zilver
CINVE Contest
2021
Decanter
2021
Even geduld a.u.b.