Lekkere wijn recepten

Rode kool met sukade

Ingrediënten

  • ½ rode kool, fijngesneden
  • 2 friszure appeltjes, geschild en in stukjes
  • 4 kruidnagelen
  • 350 ml bouillon
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 4 sukadelapjes
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel suiker

Bereiding

  • Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi de sukade met zout en bak aan beide kanten bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de ui, tijm en knoflook. Voeg na twee minuten de blokjes tomaat toe. Schenk dan de bouillon en de azijn erbij en breng aan de kook.
  • Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur laag. Gaar in 1,5 uur tot 2 uur met een deksel schuin op de pan.
  • Zet ondertussen de fijngesneden rode kool op in een pan met een bodem water en wat zout en de kruidnagel. Stoof op laag vuur een half uur en voeg dan de stukjes appel toe. Stoof gaar in nog een half uur en breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn en een schepje suiker.
  • Controleer voor het serveren de gaarheid van het vlees en de dikte van de saus. Kook, indien nodig de saus nog wat verder in om de smaak te versterken.
  • Serveer de rode kool en het vlees met bijvoorbeeld gekookte aardappelen.

Wijn-spijs: Tenuta Giuliano, Montepulciano d'Abruzzo
De wijn is krachtig en vol met zoet, rijp donker fruit als zwarte bes en braam, met pruim, karamel, leer en specerijen. De kracht en kruiden van de wijn passen uitstekend bij de kruidnagel in de rode kool en de intensiteit van de saus en het vlees. In de nasmaak lekkere verfrissende zuren.

Bronvermelding: Gerard Reijmer (Foodteam)
  Recept downloaden

Vol en zacht van smaak en de typische frisheid van goede montepulcianodruiven. Een voltreffer!

Tenuta Giuliano Montepulciano d'Abruzzo 2022

Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.

Andrea Kroese

Aanbeveling van onze wijnadviseur Andrea Kroese

"Wat fijn dat deze wijnmakers de vinificatie anders aanpakten en het fantastische potentieel van de streek laten zien..." Lees meer

Perswijn
2022
Perswijn: 3,5 sterren

Donker fruit, zwoel, laurier, sappig, vol, vlezige tannine
8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Presenteert zich stoer en overtuigend. Bitterzure kersen, bramen met een takje groen, aantrekkelijke eiken opvoeding, schaduwkruiden en kloeke tannines. Decanteren? Doen.
Perswijn
2020
Perswijn: 4 sterren

Heerlijk fruit, bramen, kersen, zwoel, zacht, gepolijst, fruit, rijpe tannine
Even geduld a.u.b.