Lekkere wijn recepten

Pompoenbeignets

Voor ± 3 dozijn

Ingrediënten

  • 500 g gaar vruchtvlees van pompoen (of flespompoen)
  • 120 g cakemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • mengsel van kaneel en suiker om mee te bestrooien

Bereiden

  • Pureer de gare (fles)pompoen heel fijn
  • Voeg meel, bakpoeder, zout en ei toe, en meng goed
  • Verhit een laagje zonnebloemolie
  • Leg daar lepels van het pompoenmengsel in en druk plat
  • Bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar
  • Laat op keukenpapier uitlekken en leg de beignets dan op een serveerschaal

Siroop (ingrediënten)
15 g boter
300 g suiker
200 ml melk
1 eetlepel custardpoeder
175 ml koud water

Bereiden

  • Verwarm boter, suiker en melk
  • Meng de custardpoeder met het koude water en roer dit door de hete melk
  • Breng aan de kook
  • Druppel de hete siroop over de beignets en bestrooi ze met kaneelsuiker terwijl ze nog heet zijn
  • Serveer direct
Bronvermelding: Cape Wine Braaimasters
  Recept downloaden

Friszoet van smaak, een bijzondere wijn

Cederberg Bukettraube 2023

Aromatische en fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn van de bijzondere bukettraubedruif. Vanwege de lichtzoete smaak past deze wijn heel goed bij kruidige gerechten, zoals curry's of kipschotels.

Bas Kroese

Bijzondere wijn

"Een bijzondere wijn van een bijzondere druif. Ik heb zelf een oogst mee mogen helpen bij Cederberg en daar de passie van David ervaren..." Lees meer

Platter's
2023
Platter's: 4 sterren

Increasingly rare variety. Semi-sweet 2023 is perfect for spicy fare. Aromatic notes on bright citrus & apricot fruit, held in balance by 7.8 g/L acid. Notch above 2022 (3.5 stars, 84 pts).
89
Parker
2022
The Wine Advocate: 89 punten

Its perceptible juiciness and residual sugar lead to a succulent finish, making it delightful. Pair it with Indian cuisine and spicy food for a lovely pairing of food and wine.
Even geduld a.u.b.