Lekkere wijn recepten

Lamskebabs met tomaten-kikkererwtensaus

Ingrediënten:

  • 500 g lamsgehakt
  • 2 theel ras el hanout
  • 1 theel gerookt paprikapoeder
  • 8 houten spiesjes

Voor de tomaten-kikkererwtensaus:

  • 2 eetl olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 theel gerookt paprikapoeder
  • 1 theel tabasco
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 lente-ui, in ringen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt in een kom met peper en zout, de ras el hanout en het paprikapoeder. Vorm van het gehakt 8 langwerpige gehaktballen. Prik deze aan een houten spies; duw het gehakt er stevig op.
  2. Maak dan de saus. Verhit de olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe met het paprikapoeder en de tabasco. Laat 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Voeg de kikkererwten toe met de lente-ui en breng op smaak met zout. Laat het geheel goed doorwarmen.
  4. Bak de kebabs op de grill of BBQ, of in een koekenpan. Gebruikt u de BBQ, week dan voor gebruik de houten spiesjes 30 minuten in koud water. Gebruikt u een koekenpan, bak de kebab dan in 1 eetlepel olijfolie in 10 tot 12 minuten gaar en bruin.
  5. Verdeel de warme saus over de borden en leg op elk bord 2 spiesjes. Serveer bijvoorbeeld met Turks brood en een groene salade.

Wijn & Spijs
Zowel het lamsgehakt als de kikkererwten hebben de herkenbare smaak van het gerookte paprikapoeder. Samen met de uitgesproken smaak van het vlees past hier een uitgesproken wijn. De Carmenere ruikt van zichzelf al spicy en dierlijk. Dit is een uitgesproken wijn die lekker fris en pittig combineert met het gerecht.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Aangenaam zacht, echt een fantastische Carmenere.

Panul Colchagua Valley Carmenère 2019

Geurige rode wijn uit Chili met een aroma van fruit en kruiden. De volle, soepele smaak past goed bij licht kruidige vlees- of pastagerechten. Ook lekker na de maaltijd.

Even geduld a.u.b.