Lekkere wijn recepten

Bloemkooltaart met paprika

Dit recept is een variant op de bloemkooltaart van Ottolenghi. Heerlijke taart die zich goed van te voren laat maken voor een lunch, picknick of diner.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, de roosjes
  • 70 ml olijfolie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 grote rode paprika
  • 7 eieren
  • de blaadjes van 1 bosje basilicum, fijn gesneden
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g gruyère, grof geraspt
  • 1 theel zout
  • ½ theel zwarte peper

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200 °C.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten beetgaar in ruim water met wat zout. Giet ze af, spoel ze af met koud water en zet ze in een open schaal weg zodat ze kunnen uitwasemen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de sjalot met de kurkuma. Snij uit het midden van de hele paprika 5 dunne ringen en leg deze apart. Snij de rest van de paprika (behalve de zaadlijsten en de steel natuurlijk) in kleine blokjes en voeg die toe aan de sjalot. Laat het geheel zachtjes 8 minuten smoren. Laat dan in een grote mengkom afkoelen.
  4. Voeg de eieren toe en basilicum toe aan het ui-paprikamengsel en klop goed door. Roer dan de bloem erdoor, met het bakpoeder, de gruyère, het zout en de zwarte peper. Roer tot een egale massa ontstaat. Spatel er dan heel voorzichtig de bloemkoolroosjes doorheen.
  5. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier, ook de randen. Giet het bloemkool-eimengsel erin. Verdeel de ringen paprika erover en bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en stevig in de oven. Als de punt van een mes die u in het midden van de taart steekt er droog uitkomt, is hij gaar. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen voor u het bakblik verwijdert.
  6. Eet de kaart warm of op kamertemperatuur. Lekker als lunch, met brood erbij, of als diner met een groene salade erbij en couscous of quinoa met klein gesneden groenten.

Wijn & Spijs
De wijn heeft een zwoele geur met wat geel fruit en pruim in de smaak, met frisse zuren en wat gebrande noten in de afdronk. Dat notige sluit mooi aan bij de bloemkool en de kaas in de taart. Wijn en eiergerechten gaan vaak moeilijk samen, maar deze Panul blijft goed overeind en is lekker verfrissend in de mond.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Een van de meest geslaagde wijnen van Chili!

Panul Lontué Valley Sauvignon Blanc 2020

Frisse, droge witte wijn uit Chili met een markant citrusaroma. Dankzij de sappige smaak lekker als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met salades of vis.

Even geduld a.u.b.