Lekkere wijn recepten

Albóndigas de carne

Recept voor vier personen

Ingrediënten:

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 100 g witbrood
  • 100 ml melk
  • 500 g gehakt, half om half
  • 1 eetl fijngehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • bloem
  • olijfolie, om te bakken
  • zout

Voor de saus:

  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, dun gesneden
  • 1 eetl bloem
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn

Bereiding:

  1. Bak de ui en de wortel 10 minuten op een laag vuur in de olijfolie.
  2. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren tot het mengsel bruin wordt.
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 1 minuut mee bakken. Blijf roeren.
  4. Blus het mengsel af met de witte wijn.
  5. Voeg dan de bouillon toe, breng op smaak met zout en laat het nog 20 minuten koken.
  6. Week het brood in de melk en knijp het uit. Meng het brood met het vlees, de peterselie en de knoflook. Breng het mengsel op smaak met zout, voeg de eieren toe. Goed mengen.
  7. Draai de gehaktballetjes en rol ze even door de bloem.
  8. Bak de gehaktballen goed bruin in een koekenpan met olijfolie, een paar tegelijk, en doe ze over in een vuurvaste schaal of pan.
  9. Pureer de saus in de keukenmachine. Doe de saus bij de gehaktballetjes en laat het geheel nog 25 minuten op een laag vuur garen.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Moderne wijn van autochtone Portugese druiven

Segredos de São Miguel Alentejano Tinto 2023

Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.

Bas Kroese

Aanbeveling van onze wijnadviseur Bas Kroese

"Een uitstekende huiswijn, gemaakt van inheemse Portugese druiven. Heerlijk om mee te borrelen of om bij een feestje te schenken." Lees meer

Even geduld a.u.b.